YRITTÄJYYS -linja

Linja toteutetaan yhteistyössä Suomen Yrittäjäopiston kanssa.

Opintokokonaisuus on sama kuin Suomen Yrittäjäopiston antama valmentava tutkinto Yrittäjän ammattitutkinto. Koko tutkinnon suoritettuaan opiskelija voi hakea ammattikorkeakouluun.

Saat konkreettisia yrittämisen työkaluja ja todistuksen osaamisestasi. Osa opinnoista suoritetaan verkko-oppimisympäristössä.

* yritystoiminnan suunnittelu * tuotteistaminen * sähköinen liiketoiminta * markkinointi * myynti * yrityksen perustamistoimet * taloushallinto

Työllistä itsesi, ota opinnoista startti tai idea oman yrityksen perustamiseen

 
Esimerkiksi 
- pitopalvelu, 
- kotipalvelu, 
- ateriapalvelut, 
- hoivapalvelu, 
- siivouspalvelu, 
- vartiointipalvelu, 
- talonmiespalvelu,
- kiinteistön huolto,
- tietotekniikkapalvelut
- tai jokin muu oman toimialan mukaan perustettava yritys
 
 
 

Tärkeää: 

Viikkotuntimäärä 25 h/vko oikeuttaa opintotukeen. Vaihtoehtoisesti viikkotuntimäärä 24 h/vko mahdollistaa opiskelun tietyin edellytyksin työttömyysetuuksilla.
Opiskellessasi 24h/vk, sinulla on mahdollisuus opiskella ja hakea/tehdä töitä. Tarkista oikeutesi työttömyysetuuteen ennen opintojen alkamista omasta TE-toimistostasi. Yrityksen perustamisvaiheessa sinun on myös mahdollista hakea starttirahaa.
 
Linjan opinnot soveltuvat kaikille vielä omaa alaa etsiville. Koulutuksessa saat tietoa ja ohjausta myös oman yrityksen perustamiseen. 
Opinnot soveltuvat hyvin osaamistaan päivittäville, työttömille työnhakijoille, uutta työuraa hakeville, tai ammatin vaihtoa suunnitteleville.
 
Opetuksen apuna ja yhtenä oppimisalustana käytämme Googlen oppimisympäristöä (pilvipalvelut)
 
Opetukseen kuuluvat kaikille yhteiset opinnot, joita ovat mm. yleisopinnot, yrityksen laskentatoimi ja asiointi, ensiapu, palo- ja pelastus, hygieniapassi, moderni tietotekniikka ja viestintä. Tutustumme myös yrittäjyys- ja yritystoiminnan eri osaamisaloihin ja markkinointiin. Opimme perustamaan yrityksen ja verkostoimaan sen eri sidosryhmien kanssa, lisäksi käymme läpi laki- ja rahoitustietoa, kirjanpitoa, vakuutuksia ym.
 
Opetukseen kuuluvat myös valinnaiset opinnot, joissa syvennytään eri yritys- ja ammattialojen toimintatapoihin ja erityispiirteisiin. Lisäksi opintoihin kuuluu työssäoppimisjakso, jossa oppilaitos varmistaa kaikille harjoittelupaikat omaan toimialaan kuuluvissa työpaikoissa
 

 

Muuta 
Opisto on eri oppilaitosverkostojen jäsen, opiskelijalla on mahdollisuus ottaa lisäopintoja Opinlakeus -oppilaitoksista, joistakin Kauhajoen 2. asteen muista oppilaitoksista tai avoimesta yliopistosta.
 
Opintomaksut ja muut kustannukset 
Tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät tästä linkistä.
 
Hakeminen 
Hae opiskelemaan Yrittäjyys -linjalle hakulomakkeella jonka voit myös tulostaa tästä tai tilata opistolta (puh. 020 765 9230). Linjan esitteitä voit tilata tästä
 
Lisätietoja
Sirkka-Liisa Havunen, puh. 0400 432348, 
email: sirkka-liisa.havunen(a)keo.fi
Rehtori Johanna Tupila, puh 045 60 60 801,
email: johanna.tupila(a)keo.fi
 
Yhteistyökumppanimme: