Korujen hiekkavalukurssi

Ajankohta: 29.1-2.2.2018

Peruskurssilla keskitytään hiekkavalujen tekoon tinasta, pronssista ja/tai hopeasta. Valamme erilaisia koruja, solkia ja pienesineitä. Opinnot aloitetaan teoriaopinnoin ja valutöitä suunnitellaan mm. dymomassasta.

Kurssin kesto on 25 tuntia, ja kurssille voivat tulla kaikki metallivalutekniikasta ja korumuotoilusta kiinnostuneet nuoret, nuoret aikuiset ja muutkin täysi-ikäiset. Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille metallivalutekniikan alkeiskurssina.

Metalligrafiikkakurssi

Ajankohta: tulossa seuraavan kerran syksyllä -18

Tutustutaan syväpainomenetelmään. Käydään läpi metalligrafiikan perusmenetelmät, harjoitellaan luentojen pohjalta viivasyövytystä eli etsaamista ja sävypintojen luomista eli akvatintaa teoriassa ja käytännössä. Tehdään prässiä apuna käyttäen vedoksia teoksista. Opiskelija saa yleistä ja henkilökohtaista ohjausta sekä rakentavaa kritiikkiä.

Puugrafiikkakurssi

Ajankohta: tulossa syksyllä -18

Tutustutaan kohopainotekniikkaan ja sen lainalaisuuksiin. Opitaan puupiirroksen perusteet, menetelmät ja välineet. Luennoissa kerrotaan materiaaleista ja tekniikoista, joiden pohjalta edetään käytännön harjoituksiin. Opiskelija saa yleistä ja henkilökohtaista ohjausta sekä rakentavaa kritiikkiä.

Kurssille voivat tulla kaikki puugrafiikasta kiinnostuneet nuoret, nuoret aikuiset ja muutkin täysi-ikäiset. Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille puugrafiikan alkeiskurssina.

Kuvanveistokurssi

Ajankohta: 27.11.-1.12.2017

Kurssin tavoitteena on oppia kuvanveiston ja plastisen sommittelun perusteet. Opiskelija oppii kurssin aikana hallitsemaan sekä perinteisen muovailutekniikan, että kertamuotin käytön kipsivalussa. Lisäksi paneudutaan kolmiulotteisen tilan hahmottamiseen piirustus- ja muovailutehtävien kautta. Kurssin aikana tutustutaan luennon kautta myös kuvanveiston eri esiintymismuotoihin nykytaiteessa. Opiskelu tapahtuu harjoitustehtävien ja tiiviin henkilökohtaisen ohjauksen kautta.

Pursotetut kukat

Ajankohta: pe 2.2.2018 klo 17.00-20.45 ja la 3.2.2018 klo 9.00-15.00

Laajuus: 10 opetustuntia

Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille ja kaikille koristeiden pursotuksesta kiinnostuneille.

OPETELLAAN SEURAAVAT ASIAT:
Harjoittelemme erilaisten kukkien tekoa, esim. kiinanruusu, pullea pioni, pionin nuput, jasmin ruusu, hortensia ja erilaisten kukkien lehtiä ja paljon muuta. Opetellaan myös kauniiden väriasetelmien tekemista kakkuihin ja kuppikakkuihin. Saat valmistusohjeen pursotettavaan valkosuklaa kreemimassaan.

Vegaanisen kasvisruoan kurssi

Ajankohta: 4.-5.5.2018

Laitetaan runsaasti herkullisia, helppoja, edullisia, täyttäviä, ravitsevia ja täysin kasviperäisiä ja gluteenittomia ruokia ja leivonnaisia sekä makeita herkkuja, osaksi myös raakaruokia. Suureksi osaksi eri reseptit kuin syyskauden kurssilla, joten kurssi käy myös sen käyneille. Käsittelemme myös ravitsemusasioita. Tuo mukanasi oma tehosekoitin tai monitoimikone, jos satut sellaisen omistamaan. Ostamaan ei tarvitse lähteä! 

Laajuus: 14 oph

Aikataulu: pe 17.00-21.00, la 9.00-16.00

Lymfaterapia, jatkokurssi

Ajankohta: järjestetään kun ilmoittautuneita noin 10 

Lymfaterapian jatkokurssilla käymme läpi selän ja suunsisustan lymfaterapiahoidon. Lisäksi kertaamme avauksien, vatsan, käsien ja jalkojen lymfaterapiahoitoja. Kurssi on käytännöllispainotteinen.

Laajuus: 15 h

Aikataulu: Kurssi alkaa perjantaina klo 18.00

Hinta: 179 € sisältäen opetuksen, kurssimateriaalin, lounaat ja kahvit tai 209 € sisältäen opetuksen, materiaalit ja majoituksen täyshoidolla.

Intialainen pää- ja kasvohierontakurssi

Ajankohta: 9.-10.3.2018

Päässä sijaitsee meille elintärkeät ja keskeiset elämän toimintoja ohjaavat elimet kuten; aivot, monien hermoratojen päät ja koko inhimillinen ajatustoiminta. Myös neljä tärkeintä tuntoelintä ovat pään alueella; silmät, korvat, nenä ja suu. Siksi meidän jokaisen päänalue tarvitsee erityisesti rentoutumista, huolehtimista, terveyttä ja hyvää oloa. Niskan alue ja hartiat liittyvät läheisesti pään toimintoihin, joten niitäkin täytyy muistaa hoitaa.

Akupainantaa arkivaivoihin

Ajankohta: Ajankohta avoin

Kurssilla tutustutaan lyhyesti kiinalaisen lääketieteen perusperiaatteisiin ja opetellaan löytämään akupisteitä, joita sormin käsittelemällä voidaan helpottaa monia tavanomaisia vaivoja. Kurssi sopii hierojille, terapeuteille tai kelle tahansa, joka on kiinnostunut itsensä tai toisten hoitamisesta lääkkeettömästi. Varaudu mukavin vaattein, joiden läpi pisteet voi paikallistaa.

Laajuus: 15 h

Aikataulu: Kurssi alkaa perjantaina klo 18.00 ja päättyy sunnuntaina klo 14.00