KEO:lta koirahierojaksi ja lähes suoraan ammatilliseen näyttötutkintoon

Vuoden 2017 koirahierojakurssi aiheutti melkoisen muutoksen minun elämääni. Lähdin etsimään oppia oman koiran lihashuoltoon, mutta jo ensimmäisestä viikonlopusta alkaen opettajamme Marika sai minut ja koko meidän luokan innostumaan niin, että minäkin vielä vanhoilla päivillä päädyin uuteen ammattiin ja sivutoimiseksi yrittäjäksi.

Lääketieteen perusopinnot

Lääketieteen perusopinnot kuuluvat osana Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n määrittelemiä luontaisterapia-alan ammattilaisten koulutusvaatimuksia. Nämä perusopinnot voi suorittaa myös kaikki muut asiasta kiinnostuneet. 

Lääketieteen perusopinnot järjestetään yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa ja Itä-Suomen yliopiston tutkintovaatimusten mukaisesti. Huom. diplomiin hyväksi luetaan myös aikaisempi koulutus lääketieteen perusopintojen osalta esim. sairaanhoitajan, hierojan, lähihoitajan ja fysioterapeutin koulutuksista.

Koirien jäsenkorjauskoulutus

Ajankohta ja aikataulu:
1. osa 19.-20.9.2020 la klo 10-16.00 ja su klo 9.-14.00 (siirretty keväältä koronaviruksen vuoksi)
2. osa 27.-28.2.2021 la klo 10-16.00 ja su klo 9.-14.00

Lähiopiskelupäivien välillä tehdään 15 raportoitua hoitoa ja oppimispäiväkirja. 

DIPLOMIFYTOTERAPEUTIN OPINNOT

Diplomifytoterapeutti on kasvilääkinnän asiantuntija, joka pystyy hoitamaan itseään, läheisiään ja asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti perinteisin keinoin käyttäen eri kasvien lääkinnällisiä ominaisuuksia.

Luonnonlääketieteen Keskusliiton (LKL) vaatimukset täyttävä koulutus (vaaditut opinnot löytyvät täältä https://www.lkl.fi/koulutus/) kestää noin kaksi vuotta.

Yrttihoitajakoulutus, Fytoterapian perusopinnot

Joku on joskus sanonut, että Luoja on luonut kaikki sairaudet, mutta Hän on myös luonut kasvit niiden parantamiseen. Fytoterapia eli kasvilääkintä on vuosituhansia vanha tapa hoitaa terveyttä.

Kiinnostaako Sinua kouluttautua kasvilääkinnän mielenkiintoiseen maailmaan? Fytoterapian perusopinnot suoritetaan monimuoto-opiskeluna seitsemänä lähiopetusviikonloppuna, joten se käy hyvin myös työssäkäyville sekä työttömille. Koulutus ei ole päätoimista opiskelua. Kaikki lähijaksot käytyään opiskelijalle myönnetään nimike "YRTTIHOITAJA".

KOIRAHIERONTAKOULUTUS 25 op

Koirahierontakoulutus antaa valmiuksia omien koirien täysipainoiseen hoitoon, koirahierojana toimimiseen sekä alan jatkokoulutukseen. Koulutus sopii myös täydennyskoulutuksena eläinten kanssa työskenteleville.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja se käsittää seitsemän lähiopetusviikonloppua. Opetusta on 20 tuntia / viikonloppu ja koulutuksen laajuus on 25 opintopistettä. Opiskelu onnistuu mainiosti työn ohessa. Kurssiin kuuluu myös runsaasti itsenäistä opiskelua lähiopetusviikonloppujen välillä mm. hierontaharjoitteluita ja muita etätehtäviä.

HEVOSHIERONTAKOULUTUS 25 op

Hevoshierontakoulutus antaa valmiudet hevoshierojana toimimiseen, omien hevosten täysipainoiseen hoitoon sekä alan jatkokoulutukseen. Koulutus sopii myös täydennyskoulutuksena eläinten kanssa työskenteleville.